Hur minska kostnaderna för kontanthantering i detaljhandeln?

Fredrik Stalebrant
Posted by Fredrik Stalebrant
Find me on: LinkedIn

Preamble text goes here...

Hanteringen av kontanter kostar pengar för detaljhandlaren. I det här inlägget kikar vi på några sätt där automatisering av kontanthanteringen kan bidra till att minska kostnaderna genom att processerna blir effektivare och säkrare.

1. Minska kostnaderna för ineffektivitet

Den totala effekten av att ägna tid och resurser till den manuella hanteringen, bearbetningen och säkerställandet av kontanter är dyr eftersom den är så ineffektiv.

Automatiserad kontanthantering minskar tiden som hanteringen av kontanter tar, minskar antalet kontantrelaterade procedurer och begränsar antalet personer som måste delta i processerna.

 

2. Minska kostnaderna för räknefel

Att räkna pengar manuellt är tidskrävande och har en benäghet att bli fel och är samtidigt en säkerhetsrisk.

Automatiserad kontanthantering tar bort kassadifferenser helt och hållet. Detaljhandlaren vet alltid hur mycket kontanter som finns och var, och det är möjligt att få direkt kreditering till bankkontot.

 automatiserad-kontanthantering.jpg

3. Minska kostnaderna för tid och resurser

Manuell räkning är personalintensivt, eftersom både butikspersonal och butikschef blir inblandade, särskilt när fel måste spåras och rättas.
 
Kontanthanteringssystem automatiserar alla steg, från förberedelser av växelkassa till uppräkning i slutet av arbetsdagen, vilket ger personalen mer tid att fokusera på kunden.
 
Kassapersonalen kan ha en mer försäljningsinriktad roll och butikschefens tid kan spenderas på aktiviteter som är mer värdefulla för butiken än att räkna och räkna om pengar.

 

4. Minska kostnaderna för att ha kontantkassa

Att ha pengar i butiken är en säkerhetsrisk. Om en butik är ett mål för rånare, hotar det både personal och kunder.

Automatiserad kontanthantering minimerar risken för rån, gör det lättare att behålla och anställa personal samt förbättrar kundupplevelsen.

Minska kostnaderna för kontanthantering

Läs om hur SafePay fungerar, en lösning för automatiserad och sluten hantering av kontanter.

Prenumerera här!

Senaste inläggen