Varför är automatisering nyckeln till effektiva flygplatser

Fredrik Stalebrant
Posted by Fredrik Stalebrant
Find me on: LinkedIn

Preamble text goes here...

Ny teknik och automatiserade passagerarflöden halverar tiden som resenärerna behöver spendera vid de olika kontrollerna på flygplatsen. 

Det mest effektiva sättet att förbättra effektiviteten i personflödet, minska köerna och öka resenärens nöjdhet ligger i automatiseringen av processen som hanterar passagerarna.

Ladda ner Gunnebos guide till en effektivare flygplats

När man tittar på hela passagerarprocessen, inklusive alla kontrollpunkter, är potentialen för att minska kötiden betydande. Fördelen för passagerarna är tvådelad:

  1. När köerna är minimerade kommer passagerarnas frustration att minska
  2. Tiden kan istället spenderas på att handla, jobba eller koppla av - det vill säga helt enkelt förbättra passagerarens upplevelse på flygplatsen.

automatisering-effektiva-flygplatser-2

Illustrationen nedan visar skillnaden mellan en automatiserad passagerarprocess och det traditionella manuella systemet.

flygplats-effektivitet-automatiserad-versus-manuell

Med manuell hantering av passagerarna, så kan varje passagerare spendera allt mellan en till tre timmar på incheckning, säkerhetskontroll, gränskontroll och ombordstigning.


Med automatisering kan tiden vid flygplatsens kontrollpunkter minskas med upp till 50%


Flygbolag och flygplatser drar också nytta av att minimera köerna eftersom de försenade avgångarna som beror på köerna kommer minska lika mycket. När tiden för boarding halveras kan flygplatserna istället utöka sitt erbjudande med nya linjer och fler avgångar. Och flygbolagen kan i högre utsträckning avgå i utsatt tid.

nyckeln-till-flygplatsens-effektivitet

Läs mer om lösningar för en effektiv flygplats.

Prenumerera här!

Senaste inläggen